Huizen te koop in Costa Blanca Noord, Alicante | Villas

De noordelijke Costa Blanca begint rond Gandia, dan naar het zuiden door de Oliva dan Pego en Ondara. Dit gebied is vol met sinaasappelbomen en mooie bergen op de achtergrond. De zandstranden zijn uitstekend en rustig. Het binnenland is mooi met Jativa een prachtige stad met een prachtig kasteel en Villalonga.

Zie woningen aan de Costa Blanca Noord

Naar beneden de kust te Els Poblets komen, dan Denia met een jachthaven en de haven van waaruit u een ferry naar Ibiza en Mallorca kunt nemen. Nu de kust verandert van zijn vlakke tot ruige met inhammen en rotsachtige stranden. Het binnenland is de Orba vallei met dorpjes zoals Sagra, Orba, Benimeli, Benidoleig, Beniarbeig, Sanet y Negrals, Tormos, Murla, Benichembla, El Rafol d'Almunia, Benimaurrell, Fleix, Campell, Fontilles, Paradisorba, Aspre-Obreta en Montaneta El Eden.

Ten zuiden van Denia komt Javea met zijn zandstrand, gevolgd door Moraira, een kleinere stad ook met een goed zandstrand. Het binnenland zijn de werkende steden van Gata de Gorgos, Jesus Pobre, La Jara, Pedreguer en Benitachell en de Jalon vallei bekend om zijn wijngaarden en bloesems bestaande uit de steden en dorpen van Lliber, Jalon, Xalo, Alcalali en Parcent. Teulada ligt in het binnenland van Moraira en is de stad van Benissa, hoewel zijn glooiende heuvels uit te breiden naar de kust waar er rotsachtige stranden en baaien, dan naar Calpe, een van de bekendste toeristische bestemmingen van de Costa Blanca.

Oorspronkelijk was het een klein vissersdorpje, Calpe is nu een drukke stad met hoogbouw hotels en appartementen blokken domineert de skyline. Calpe heeft de beroemde rots, genaamd de Penon de Ifach die oprijst uit de zee. Aan weerszijden zijn twee fantastische brede zandstranden.

Naar het zuiden komen we in het luxe Altea met zijn heuvels vol witgekalkte huizen, kronkelende straatjes en designwinkels. Vervolgens is Alfaz del Pi (ook bekend als L'Alfas del Pi) met het strand van Albir en Benidorm, de grootste toeristische badplaats aan de Costa Blanca.

Benidorm is enorm, met massa's van hoogbouw wolkenkrabbers. De stranden van Playa Levante, Playa Poniente, Playa de Mal Pas en Playa de Cala Finestrat zijn uitstekend en het nachtleven is legendarisch. Er zijn tal van hotels, cafés, entertainment, winkels en een aantal mooie themaparken voor de familie, zoals Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar, Terra Natura en Aqua Natura. Maak een boottocht naar La Isla de Benidorm, een klein onbewoond eiland geweldig om te snorkelen. Ga ook eens kijken naar een show in het Benidorm Palace.

Na Benidorm word de kust vlak met km na km zandstranden. Ook de bergen op de achtergrond gaan steeds verder vervagen.

Neem een ​​excursie vanuit Benidorm landinwaarts langs La Nucia, Polop, Callosa d'En Sarria naar het kasteel van Guadalest, een gerenommeerde Costa Blanca toeristische attractie. Ook dicht bij Callosa d'En Sarria zijn de Fuentes de Algar / Algar Watervallen natuurpark dat is mooi en je kunt zwemmen in het kristalheldere water van de Algar watervallen (Fuentes del Algar watervallen). Veel verder landinwaarts is de grote stad van Alcoy, (ook bekend als Alcoi) bekend om haar vele bruggen, Muro de Alcoy, Bocairent, Castalla, Ibi, Cocentaina, Albaida, Xixona en Ontinyent.

Als u in de Costa Blanca Noord wenst tev verblijven, nodigen wij u uit om ons woningen te zoeken, waar u de beste woningen te koop aan de Costa Blanca Noord met ons zult vinden.

Uw woning expert
aan de Costa Blanca & Costa Calida

Inschrijven nieuwsbrief


2017 Complete Spanish Property © 2018 ● Ontwerp: MediaelxlegaalPrivacywaar ligt de woning